Szőlőszüret, lekvárillat, töklámpás…

Már jól benne járunk az őszben. Mindenhol leszüretelik az utolsó szőlőfürtöket, a hordókban érlelődik az újbor.
Az óvodákban is lassan végére érünk az időszak jeles napjainak.
A Vadvirág Óvodában zajos, vidám hangulatban lezajlott a Mihály napi vásár és a Szüreti mulatság.
A Meseréten is gazdagon folyt a must a poharakba a Nefelejcs csoport vidám rendezvényén, s kacagástól zengett a ház a Népmese napján, amit az óvó nénik vidám meseelőadásával ünnepeltek meg.
Már úgy véltük lecsendesül a vígalom, mikor újabb lehetőség kínálkozott élvezni ennek a színes évszaknak a hangulatát.

Verőfényes őszi napon kaptunk invitálást a Biatorbágyi Általános Iskola torbágyi alsósaitól, hogy látogassunk el a szünetet beharangozó Őszi Fesztiváljukra.

A meghívás olyan kedves volt, hogy még a távoli Meserét nagycsoportosai sem tudtak neki ellenállni, így nyakukba véve a várost az ősz csókolta hosszú utcákon bizony elgyalogoltak a Karinthy utcába. Így tettek a Vadvirág Óvoda Sün csoportjába járó gyerekek is.
No, ha így döntöttek, egy percre sem bánták meg. Hisz a hosszabb-rövidebb séta jutalmaként szemet gyönyörködtető látványban, ínycsiklandó illatokban és ízekben, s vidám játékban lehetett részük.
Az asztal roskadozott a szebbnél szebb töklámpások és a természet kínálta őszi kincsek súlya alatt.
Az óvodások kacagva ismertek rá egy-egy mesefigura mására, vagy épp szeppentek meg a vigyorgó rémfejek látványától. A gyermekkezek alkotta termésbábok bája mindenkit magával ragadott. A kiállításban gyönyörködve csiklandozta orrunk a friss puliszka illata, melyet lekvárral, fahéjas porcukorral meghintve kínált Angéla néni. A megterített asztalokon csalogattak a lekvárral gazdagon megkent kenyérkaréjok, melyekből aztán kedvünkre falatozhattunk.

Éhüket csillapítva vidáman játszottak a gyerekek Tímea nénivel, aki az évszak ihlette csalafinta kérdésekre várta a válaszokat. Az okos megfejtések jutalmául kedves színezőket kaptak a gyerekek. Búcsúzóul közös éneklésbe fogtunk, melynek köszönhetően annak is előbújt a mosolya, aki eddig igyekezett azt jól elrejteni előlünk.

A vendégeskedés során külön nagy örömet jelentett óvodásnak és iskolásnak, no meg persze az óvó néniknek, hogy találkozhattunk azokkal a gyerekekkel, akikkel tavaly ilyenkor, vagy még korábban, egy óvodába, csoportba jártunk.
Köszönjük a tanító nénik és az iskolások szíves vendéglátását, s a tavaszra szóló meghívást, mellyel újabb élmény teli napot ajándékoztak nekünk!

Hingyiné M. Ildikó