Sün csoport -Igel Gruppe

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is nagy izgalommal vártuk, hogy mehessünk kirándulni az Iharosba. Az időjárás miatt aggódtunk egy kicsit, de szerencsére nem szólt bele terveinkbe. Amint megérkezett a csapat minden tagja,jól bereggeliztünk és máris indultunk a Szily-kápolnához.

Az út nem mondható se rövidnek, se egyszerűnek,de a legkisebbek is szó nélkül megbirkóztak vele. Közben hallgattuk az erdő madár-kórusát, óvatosan kerülgettük az éppen vándorló cincéreket, a ganajtúró bogarakat. A hosszú séta után örömujjongással rohamozták meg a kápolnát. Előkerültek a kulacsok, finomságok a hátizsákokból és igazán jó szívvel kínálgatták egymást. Többen érdeklődtek a kápolnában látható sírlap felől, így egy kis ismertetőt hallhattak a történtekről, a kápolna eredetéről. A környéken még tettünk egy kis sétát, közben felfedeztünk egy rókalukat is,amely rendkívüli izgalmakat váltott ki.

A vissza-úton már fáradt volt a csapat, megkönnyebbülve pillantották meg átmeneti „törzshelyünket”. Ebédeltünk, majd a kiscsoportosokkal csendes-pihenőt szerveztünk, míg közben a nagyobbakkal másikunk új, ez eddig ismeretlen szabadtéri játékokat játszott. Ezt egy fél órára megzavarta a zápor, de oda se neki; aközben élményrajzok készültek. Majd uzsonna után,mikor már újra kisütött a nap, az udvarban játszottunk együtt, hazamenetelig.
Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük a lehetőséget!
Örömmel mennénk jövőre is :)


Zentai-Pénzes Zsuzsanna

Pitypang Óvoda (Sün csop.)