Márton nap a Csicsergőben

Tavasszal lett Tehetségpont a Benedek Elek Óvoda, és mi próbáljuk megtalálni a módszereket, hogy hogyan segíthetnénk hatékonyan a tehetségeket. Első lépés a beazonosítás, a különböző területeken kiemelkedő képességekkel rendelkező gyermekek felismerése. Októberben a zenei képességeket figyeltük, novemberben a drámajátékokat helyeztük előtérbe.

Novemberben Márton napra készülünk a Csicsergőben. Már előző héten készülnek a lámpások, a bábok, nyomdázunk, hajtogatunk, festünk...
Hagyományos Márton napi lámpás felvonulásunkat ebben az évben egy tornatermi találkozással kezdtük.
Közös drámajátékban dolgoztuk fel Márton püspök történetét, közel 180 kis liba gágogott, hogy elárulja a lámpással érkezőknek, hol találják a szerény Mártont, aki nem szeretett volna püspök lenni.

Ezután a csoportok libás játékokkal, dalokkal, versekkel szórakoztatták egymást.
Új próbálkozás volt, hogy akiket előzőleg a csoportban kiválasztottak, megmutathatták tudásukat az egész óvoda előtt. Volt, aki megijedt, és mégsem állt ki, ez nem baj, viszont voltak olyanok is, akik bátran, hangosan és szépen mondták a verseket! Kiscsoportos Bogikánk olyan dologra vállalkozott, amit kevesen mernének, és tudnának megtenni. A „Süss fel nap” mondókás könyvecskéből elmondta az a versikét, amire rámutattak a többiek. Kép alapján, hiszen kívülről tudja az egész füzetet!
Megtapsoltuk, megdicsértük Őket nagyon!
Ezután a kicsik a liba bábokkal mentek a helyükre, a nagyobbak pedig énekelve körbe járták lámpásaikkal az egész óvodát.
Kivételesen örültünk a borongós időnek, mert nagyon jól mutattak a világító mécsesek ezen a vidám napon.

Puska Kati néni