Legóvár ovisok a Közlekedési napon!

Az idén is megrendezte az Örökmozgó Alapítvány óvodásainknak a Közlekedési napot. Az első kitűzött időpontot sajnos elmosta az eső, de a mai napon szerencsések voltunk az időjárás tekintetében.

Két nagycsoportunkból három csapatot alakítottunk: Villám –Tűz és- Tigrisek elnevezéssel. Felsétáltunk tízórai után a helyszínre, ahol megválasztottuk csapataink kapitányát, majd mindenki a számára kijelölt helyszínen megkezdte az élmények begyűjtését.
A gondos szervezés eredményeképpen nagyon jó hangulatban teljesítettünk minden célállomáson. Megnéztük és beülhettünk a mentő-, a rendőr, a kamion és a tűzoltóság autójába, kipróbáltuk a tűzoltást, felvettük a rendőrsapkát. Ezután a kismotoros pályán versenyre keltünk, majd a roller- és a bicikli pálya következett. Az állomások felelősei csalafinta kérdésekkel tették próbára tudásunkat, de rajtunk nem lehetett kifogni, ügyesek és okosak is voltunk egyszerre. A pályák végére érve kaptunk nápolyit, pogácsát, teát és vizet, amit örömest fogyasztottunk egy kis pihenéssel fűszerezve. A felnőtteket kávéval is megvendégelték, amit mi megköszönve elutasítottunk, mert nélküle is „feldobottak” voltunk.

Mindent megköszönve elbúcsúztunk, majd elindultunk óvodánkba, és az utat szinte végig tapsoltuk, énekeltük és jókat nevetgéltünk.
Köszönjük főszervezőnknek, Dóri Gabinak és valamennyi segítőnek, hogy újabb felejthetetlen élménnyel gazdagíthattuk óvodás napjainkat!

Az óvoda nevében tisztelettel és köszönettel: Györgyné Marcsi

Képek