Látogatás az Érdi Tűzoltólaktanyában

Engedélyt kaptunk a parancsnokságtól, hogy nagycsoportos gyerekeinkkel november 5.-én látogatást tegyünk a laktanyában. A gyerekeket előre felkészítettük, verset tanultunk, illetve a tűz hasznáról és veszélyeiről is beszélgettünk, és a tenyerükön megfestett tűzről lenyomatot készítettünk.

Az indulás napján izgatottan érkeztek, siettek az óvodába, késés nem volt. Külön busszal mentünk a helyszínre, ahol már vártak bennünket. A parancsnok a szíves fogadás után körbekalauzolt minket a laktanyában. Megnézhettük, hogy riasztás esetén milyen gyorsan állnak készen a szolgálatot teljesítők, ehhez improvizáltak nekünk egy téves riasztást is. Megmutatták nekünk a tűzoltó autók felszereléseit, amit kézbe is vehettünk, és nagyon sok hasznos információt nyújtottak a látottak mellé. A bátrabb gyerekek kipróbálhatták a rudat, amin a szolgálatosok pillanatok alatt leérnek a gépkocsikhoz. A parancsnok beszélt (A tűzoltók védőszentje: Szent Flórián | Gyújtóforrás) Szent Flóriánról, a védőszentjükről is, akit 1991 óta, minden évben május 4.-én ünnepelnek, és szobra az épületük elülső falában van elhelyezve. Ezen a napon „Nyílt napot” tartanak, szívesen fogadnak minden érdeklődőt.

Óriási élmény volt ez a délelőtt a csoport számára, amit az is bizonyít, hogy már aznap délután megjelent játékukban, rajzaikban: építették a tűzoltó autókat, megkeresték a felszereléseket a duplo között, és néhány jól kidolgozott rajz is született.

Nagyon szépen köszönjük a tűzoltóság részéről a szíves fogadását, a sok-sok információt, és az utazást és látogatást szervező anyukának, Sabjan Csillának a közreműködést, aki még süteménnyel is készült a tűzoltóság szolgálatosainak.

Legóvár óvoda Zöld csoport nevében köszönjük a lehetőséget!

Petruska Zsoltné óvodapedagógus