Közlekedési nap-2011

Hol volt, hol nem volt… majdnem mese volt, amikor hosszú vándorútra keltünk… egészen a KRESZ- parkig. Kellemes szeptember végi nyárban rohanva érkeztünk meg.
Már indulás előtt beosztottuk a csapatokat, amelyeket a gyerekek Villámnak és Fénysugárnak neveztek el.

Az érkezést követően rögvest belevettettük magunkat az előre megkapott lista szerinti nyolc állomás és feladat teljesítésébe. A menetrend nem volt teljesen világos, így lett is némi kavarodás. Mindkét csapatunk a maga útját járta, de ezen közben volt alkalmunk egymásra mosolyogni, és bíztatni a másikat. Végül a hármas sorverseny hozta újra össze LEGO ovi sárgáit, amikor a Villám és a Fénysugár elvakítva a KRESZ parkot egymás ellen küzdött.

A verseny alatt minden féle járművet kipróbáltunk, volt roller, kismoci, és bicikli. Mivel az egész hét a közlekedés jegyében telt, beszéltünk a szabályokról, a legfontosabb táblákról, és egyáltalán a forgalomról, jó volt „élesben” is kipróbálni a hallottakat.

A parkban kis csoportunk mindenféle különös járműveket megnézhetett, kipróbálhatott. Érdekes volt a mentő autót belülről látni – szerencsére önkéntes alapon és nem betegként -, jó szórakozás volt a rendőrautó hangos beszélőjébe kiabálni, és nagyon nagy sikert aratott, amikor Laci bácsi beindította az ős-öreg tűzoltókocsi fecskendőjét. A program zárásaként három nagymotorra, és egy kamionra mászhattak fel a gyerekek.

A hosszú visszaúthoz nagy segítséget nyújtott, hogy a gyerkőcök a sikeres feladatmegoldás után teával, keksszel, és cerbonával frissíthették fel magukat.
Az oviba visszaérve nagyon jól esett az ebéd, a fárasztó, de élményekben gazdag délelőtt után és nagyot aludt mindenki.

Tibay Judit - Legóvár ovi