Kis karácsony, nagy karácsony…

Az idei tanévben is elérkezett ez a szép ünnep, melyre az advent ideje alatt készültünk. Minden nap gyűjtögettük a jóság szalmaszálakat, amit jó cselekedetek, segítségnyújtás mellett tehettek a jászolba a gyerekek.

Készítettünk meglepetést a szülőknek, és naponta, gyertyafény mellett beszélgettünk, meséltünk a karácsonyról. Arra törekedtünk, hogy a család, a szeretet és az együttlét hangsúlyosabb szerepet kapjon ebben az időszakban, mint az ajándékok várása. Karácsonyunk reggelén többségben az ünnephez méltó öltözékben érkeztek a gyerekek, a csoportokban várta őket a feldíszített karácsonyfa. Tízórai után összegyűltünk a közös ünnepléshez, elmondtuk tanult verseinket és dalainkat, csengettyűztünk, és mi, óvónők is énekeltünk néhány szép dalt a gyerekeknek. Ez alatt az „angyalkák” a fa alá varázsolták a meglepetéseket, melyeket örömmel vettek birtokukba a gyerekek. Ebédig az új játékok megismerése és kipróbálása történt, miközben fogyasztották a szülőktől kapott süteményeket, üdítőket.

Gazdag karácsonyunk volt, ami annak is köszönhető, hogy kaptunk egy játékgyártó cégtől Duplo-kat, egy könyvkiállítást szervező cégtől mesekönyveket és az édesség adományozó cég már a Mikulásunkat is gazdagította. Mindezeket hálás szívvel köszöntük meg az adományozóinknak.
 

A Legóvár óvoda nevében:
Györgyné Marcsi /tagóvoda vezet

 

Képek