Ha a szivárványt akarod, az esőt is el kell viselned…

Végre mi, Hóvirágok is elég nagyok lettünk, és meghívást kaptunk az óvodai közlekedési napra. Előkerültek a járműves társasjátékok, beszélgettünk a gyalogos közlekedésről, megismertünk néhány fontosabb közlekedési táblát, lelkesen színeztük az autókat, vonatokat, hajókat, repülőket. Még énekeket, verseket is gyűjtöttünk ezzel kapcsolatban és közben drukkoltunk, hogy a korán beköszönő esős ősz még megajándékozzon minket néhány napsugaras délelőttel.

A közlekedési nap előtt két nappal végre szép időben kelhettünk útra, hogy egy fontos megbízatást teljesítsünk. A KRESZ-park körüli házak lakóit kellett tájékoztatnunk a várható útlezárásokról. A csoportunkból minden kisgyerek egy-egy szórólapot dobhatott a postaládákba. Ezt annyira élveztük, hogy másnap is szívesen vállaltunk volna hasonló küldetést….

A várva várt napon nem ismertünk rá a parkra. Amerre csak néztünk, nyüzsgő gyermekcsoportokat láttunk, köztük néhány ismerőst is a Tulipán-, Napraforgó- és Százszorszép csoportból, de ott voltak a Csicsergő-, a Vadvirág-, a Pitypang- és a Legóvár Óvoda nagycsoportosai is.

Sorban végigjártuk az állomásokat. Az elsőn Tündi néni vezette a sorversenyt, ahol még bukfencezni is kellett. A következő állomáson rollerrel kellett a bójákat kerülgetni - visszafelé mindenkinek gyorsabban ment. A harmadik állomáson vezetőként vagy utasként járhattuk végig a kijelölt pályát, miközben ügyeltünk az elhelyezett közlekedési táblák utasításainak betartására. Az utolsó ügyességi feladat a bébimotoros gyorsulási verseny volt. A veszélyesen nagy sebesség elérésében saját kezünk-lábunk volt a legnagyobb akadály.

Aki mindezeken túljutott, a hangos dudaszóval, szirénával csalogató járművek felé vehette az irányt, ahol igazi rendőrök fogadtak bennünket. A tűzoltó-, mentő- és rendőrautót belülről is megnézhettük. A tűzoltóautó tömlőjével igazi szivárványt varázsoltunk a parkot szegélyező bokrok fölé. Az idei rendezvény meglepetése: az Almádi Truck kamionjába mindenki felmászhatott, és egyszer megnyomhatta a dudát. Ez utóbbi szabályt többen megszegtük, ezért a résztvevő 200 óvodás nevében külön köszönjük a környék lakóinak megértő türelmét.

Az V. Közlekedési Nap élményeire az ajándékba kapott papír jelzőtárcsa (a Vadvirág Óvoda nevelőinek munkája) és egy kis színes pörgettyű sokáig emlékeztet minket. Ezúton köszönjük a rendezvény összes felnőtt segítőjének fáradozásait.

A program költségeit az Örökmozgó Alapítvány Biatorbágy Önkormányzatának pályázaton elnyert támogatásából fizette.

 

Meserét Óvoda
Hóvirág csoport
Eszter óvó néni