Ha szeptember, akkor irány a KRESZ park…

Az idei, sorban a nyolcadik óvodai közlekedési nap reggelén sokan keltünk izgatottan. Erre a napra a nagycsoportosokhoz hasonlóan a szervezők és felnőtt segítők is nagyon készültünk.

Már korán reggel kijelöltük az állomások helyét, bójákat és jelzőtáblákat állítottunk fel a KRESZ park területén. Kilenc órára minden készen állt a kezdéshez, a mentő-, tűzoltó-, rendőrautó, valamint az Almádi Truck óriási kamionja is elfoglalta a számára fenntartott helyet. Ezen a napon minden kíváncsiskodó bekukucskálhatott, beülhetett, felmászhatott ezekre járművekre, melyeket szerencsés esetben sohasem láthatnánk belülről…

Az arra vállalkozók (nemcsak óvodások, de alpolgármester és városgondnok bácsi, sőt titkárságvezető néni) a rollerpálya akadályai között, háromkerekű járgányon utazva, vagy a kismotoros gyorsulási verseny gladiátoraként is próbára tehették magukat, és bizonyíthatták a közlekedésről szerzett tudásukat. Azok a gyerekek, akik még sohasem álltak, ültek hasonló játékokon, az óvó nénik óvó-ölelő karjai között mutathatták meg országnak-világnak bátorságukat.

A játékos versengés ideje alatt szorgos tündérek gondoskodása révén meleg teával, friss pogácsával, sós pereccel, kellemes hangulatú zenével, és a tűzoltó fecskendő vízpermetével frissülhettünk. Ezen a délelőttön az élményeknek, a vidámságnak elsőbbséget adni mindenkinek kötelező volt!

Nemes Mónika fejlesztőpedagógus

 

Az óvodai közlekedési napot szervező Benedek Elek Óvoda és az Örökmozgó Alapítvány valamennyi támogatójának és önkéntesének ezúton is köszöni, hogy emlékezetessé tették az óvodások számára ezt a napot.