Gyermeknapi mulatság – 2011. május 27.

Udvarunk kihasználása érdekében napjainkat „nyári menetrend” szerint éljük. Reggel kint gyülekezünk, majd tízóraizni bemegyünk, azután fél 11-ig ismét az udvaron játszunk. Addigra már úgy felmelegszik az idő, ebédig a csoportokban folytatódik a játék.

Így történt ez a mai gyermeknapunkon is, azzal az eltéréssel, hogy tízórai után jól szervezett játékokban versenghettünk.
Egy közös,-zenés tornával kezdtük programunkat, ezután 3 csoportot alakítottunk a gyerekseregből, és megkezdődtek a sorversenyek. Volt zsákban futás is, ebben a nagyok jeleskedhettek, mert a kicsiknek elég volt lefutni a távot kezükben a zsákkal. A versengések zárásaként minden csapat kapott egy rejtvényt (puzzle kirakása), aminek megoldásával kiderült, kinek és hol kell keresnie az elrejtett kis rókákat. A verseny legvégére a kötélhúzást hagytuk, erre már kevesen vállalkoztak, mert nagyon elfáradtak.
Az események folytatásaként visszavonultunk a csoportszobákba a meleg elől. Itt a sok süti, ropi és szörp mellett szerepelt étlapunkon a „konyhatündérünk” által készített palacsinta is. Mind nagy örömmel válogattunk a mogyoróvajas, a-lekváros,-és a kakaós palacsintákból.

A „buli” végére mind jól elfáradtunk. Minden kollégának köszönetemet fejezem ki, hogy ilyen lelkesek és aktívak voltak az előkészületekben és a lebonyolításban egyaránt!

A gyerekek nagyon örültek a meglepetés ajándékoknak, kaptak egy papírtrombitát, egy lufit és egy kinder bueno csokit. Az ünnepségen fogyasztott süteményeket és szörpöt valamint a csokoládét adomány csomagból adhattuk ovisainknak. Köszönjük!

 

Györgyné B. Marcsi – Tagóvoda vezető
Legóvár óvoda

Képek a gyermeknapról