Csicsergő nap

Óvodánk 2009. évben vette fel a „Csicsergő” nevet, már 5 éve szerepel ezen a néven a „Bajcsy” óvoda. Igyekszünk nevünkhöz méltóan élni mindennapjainkat.
Az országos „Madárbarát óvoda” program tagjai vagyunk, és két évvel ezelőtt elnyertük a „Zöld óvoda „címet is.

Udvarunkon több madáretető található, folyamatosan etetjük, figyeljük a kis vendégeket. A bejárati ajtó felett már kikeltek a rozsdafarkú madárfiókák, jól hallható a csivitelésük.

Ma egész délelőtt a fészküket építő fecskéket figyeltük a fenti udvaron. Az odúban sajnos még nincsenek lakók, pedig évek óta kétszer is költöttek. Az öreg diófát a gyerekek nagy örömére rendszeresen látogatják a fakopáncsok.

A Békás pataknál az óvodai Örökmozgó Alapítvány által épített, és karbantartott madár megfigyelőt sokszor felkeressük. Szeretjük a tavat, az ott élő állatokat a különböző évszakokban megfigyelni.
Kiemelt ünnepeink közé soroljuk a már hagyománynak számító Csicsergő napot, amelyet a Madarak és fák napja alkalmából rendezünk meg májusban az intézményünkbe járó gyermekeknek, és családjaiknak. Ilyenkor változatos tevékenységekkel igyekszünk szórakoztatni a vendégeket.

Ebben az évben lehetőségünk volt az Önkormányzattól nyert pályázati pénzen gazdagítani a programokat. Köszönjük szépen!
Néder Norbi körhintája nagy élmény volt a gyerekeknek, és felnőttek, gyerekek egyaránt jól szórakoztak előadásán, amelyet Tóth Krisztával adott elő. Az időjárás is kedvezett nekünk, mert hétágra sütött a nap a domboldalon ücsörgő, felszabadultan nevető nézőkre.

Volt mesebeli labirintus, amiben tojásokat kellett megkeresni, készültek madárkák papírból, zacskóból, gyurmából. Most is közkedvelt volt az arcfestés.
Fejlesztőink gondolkodásra is késztető mozgásos feladatokkal várták a kisebb, nagyobb gyerekeket, testvéreket.
Jó volt látni, ahogy a szülők együtt barkácsoltak, építettek, ragasztottak a gyerekekkel.

Nem csupán az óvodában dolgozók és a szülők tudnak ilyenkor kötetlenül beszélgetni, de a családok egymással is szívesen barátkoznak. Az a tapasztalatunk, hogy aki már volt Csicsergő napon, szívesen jön újra, reméljük, jövőre is így lesz!

P.K.
Csicsergő Óvoda