Angyal szállt el Meserét felett ...

Az ünnepnapoknak vége, a díszek, fényfüzérek lassan lekerülnek az ablakokról itt, az oviban és az otthonokban is. De mi még mindig mosolyogva emlékezünk vissza a Meserét Óvoda Karácsonyára.

Izgatottan készült mindenki a közelgő ünnepre. Mi, felnőttek is csinosítottuk a folyosókat, csoportszobákat, és a gyerekek is buzgón készítették a festményeket, díszeket. Gyakran terjengett finom mézeskalács-illat a konyhából, karácsonyi dalok hangja szűrődött ki a termekből.

Már Mikulást is nagyon vártuk, hiszen nálunk csak jó gyerekek vannak… Biztosak voltunk benne, hogy nagy zsákkal érkezik, amiben mindenkinek ott lapul egy kis ajándék. Az óvó nénik által előadott kis mese közben meg is érkezett, és nagyon tetszett neki az ovisok éneke, versei.

Aztán elérkezett a várva várt ünnepnap!
A gyerekek csinos ruháikban érkezve csillogó szemmel csodálták az előtérben álló nagy karácsonyfát. Reggeli után mind a tornateremben gyűltünk össze, ahol a Hóvirág csoport karácsonyi mesejátékát néztük meg. A kis Hóvirágok nagyon ügyesek voltak, sokat nevettünk a két cserfes angyalka történetén. Köszönjük Nekik! A mese után az óvó nénik és dadusok citerajátékkal kísért karácsonyi énekekkel kedveskedtek a gyerekeknek.

A csoportszobába visszatérve aztán jöhettek az ajándékok! Társasjáték, babaruhák, kisautó, mesekönyv, varázstollak… Sok meglepetést kaptak a gyerekek.
A játékok nagy részével a mai napig is ismerkednek, és hiába múlt el az ünnepi hangulat, hiába tűntek el a díszek, ezek az újdonságok még mindig elvarázsolják őket.