Amire büszkék vagyunk!

A biatorbágyi varázslatos Kisgombos Mesebolt hetekkel ezelőtt rajzpályázatot hirdetett az óvodások, az alsó tagozatos és a felső tagozatos iskolások körében. A pályázat célja az volt, hogy minél több gyermeket sarkalljanak olvasásra, és az óvodások minél több verset ismerjenek meg.

A gyermekek egy-egy kedvenc versükhöz készíthettek illusztrációt, vagy megörökíthették a vers egy részletét, esetleg azokat az érzelmeket, képeket, amik a vers hallatán megjelennek bennük.
Mi csibecsoportosok készítettünk egy közös pályaművet, aminek „főszereplője” egy földbe dugott kis magocska volt (Lászlóffy Aladár: Csudaóra c. verse alapján). Azon a héten mikor készítettük, pont a tavaszi csíráztatással, ültetéssel, növények részeivel foglalkoztunk.

Azoknak a gyermekeknek, akiknek volt kedvük egyéni rajzokat is készíteni, műveiket szintén elküldtük a pályázatra.
Nagy örömünkre egy - a csoportban igen kedvelt - Bogyó és Babócás Ki nevet a Végén? társasjátékot nyertünk meg a csoport számára, mint az ovis korosztály különdíjasai, valamint Gombos Kata a Kisgombos tulajdonosa, az összes pályázónak emléklapot és egy kedves kis hűtőmágnest adott ajándékba, így a mi kis csibéinknek is.
Érdekesség, hogy nem csak biatorbágyi pályaművek érkeztek, hanem az ország területétől összesen közel 100 alkotással pályáztak gyermekek, óvodák, iskolák.

Köszönjük szépen a Kisgombos nagyszerű „csapatának” a lehetőséget!

Csicsergős Csibék