Összefogás az óvodásokért - Közlekedési pálya avatás

 Aki ismeri óvodánk elkötelezett és mindenre elszánt nevelői közösségét, azt gondolom cseppet sincs meglepve, hogy ismételten egy ilyen nagyszabású projekt lezárását ünnepeljük együtt. Nem előszőr, s azt gondolom, nem is utóljára adódik ilyen alkalom.

A Vadvirág Óvoda pedagógusaiban már több éve érlelődött ez a terv, melyben egy közlekedési pálya létrehozása állt a középpontban.
El kell mondjam, hogy számtalan technikai megoldás, s még több nyomvonal kavargott az elképzelések között, de mindnek útját állta, hogy igen magas költséggel valósulhatott meg.
Ez év tavaszán, miután az Örökmozgó Alapítvány több ajánlatot is begyűjtött a kivitelezésre, a terveket a szülői közösség elé tártuk. Nagy örömünkre lelkes fogadtatásra és ennek nyomán hihetetlenül nagy összefogásra is találtunk. Ennek köszönhetően aztán a szülők anyagi támogatása is nagy mértékben a tervet megvalósulása felé segítette. A szülői közösség mozgósításában Óvári Viktória vállalt kiemelkedő szerepet, amelyet ez úton is nagyon köszönünk neki.
A pénzbeli támogatáson túl Kalmár Kinga és férje a fuvarozásban volt a segítségünkre.
Az önkormányzatunk oktatásfejlesztési pályázatrára benyújtott támogatási kérelmünk a képviselő-testületet sem hagyta hidegen. A megítélt összeggel az anyagköltségek fedezéséhez járultak hozzá.
Alapítványunk elnöke felvette a kapcsolatot a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal, akik szakmai tanácsaikkal, a közlekedési tábláknak a legyártatásában, s részben finanszírozásában voltak a segítségünkre. Számtalan teendőjük közepette türelmesen fogadták a kivitelezés során bekövetkezett módosításokat is, melyet szintén nagyon köszönünk.
A kivitelezés fáradtságos munkáját Demeter Márton és munkatársai a Park Forma Kft végezték, ami a tereprendezést és az alapozó munkálatokat illeti.
De ne feledkezzünk meg a Városgondnokság munkatársairól, karbantartóinkról, akik a gumiburkolat leragasztását vállalták magukra.
Ez a nagyszerű összefogás nagy mértékben hozzájárul majd ahhoz, hogy az innen iskolába induló gyerekek magabiztosan, a biztonságos közlekedés módját, szabályait ismerve lépjenek az utcára.

A megépülő pálya azonban arra is lehetőséget biztosít, hogy közös mozgástevékenységeket, játékokat, szabadtéri programokat valósíthasson meg a Vadvirág Óvoda közössége, mindannyiunk nagy-nagy örömére és megelégedésére.

Hingyiné Molnár Ildikó