Májusfa döntés – Gyermekrajz kiállítás

Május utolsó vasárnapja idén többszörös izgalma hozott a biatorbágyi óvodások életébe. A családokban ez a nap, Gyermeknap lévén, amúgy is a legifjabbakról szólt, ráadásul ekkor került sor a Biatorbágyi Hagyományőrző Egyesület által kiírt rajzpályázat eredményhirdetésére is. 

A pályázatra az öt tagóvoda 24 csoportjából közel 150 pályamű érkezett, ezen felül 17 csoport közös alkotást is küldött a megmérettetésre. A rajzokat a gyerekek óvodai mindennapjai ihlették, a gyermekdalok, mondókák, mesék képi megjelenítésétől, a Mackó-napon, farsangon, kedvenc játékokon át, a Víz Világnapjának együttes feldolgozásáig.

A szakavatott zsűri nagyon nehéz helyzetben volt, mikor a 30 díjazott munkát kellett kiválasztania, hisz a 3-6 éves gyermekek alkotásait mind szívmelengető érzés volt kézbe venni. Mint, ahogy szívmelengető volt a gyerekek büszke, olykor szégyenlős mosolyát is látni, mikor kiszólították őket nyereményük átvételére.

A Biatorbágyi Benedek Elek Óvoda közössége nevében szívből köszönöm a Biatorbágyi Hagyományőrző Egyesület lelkesedését, mellyel évről-évre megrendezett báljuk bevételéből lehetőséget teremtenek az óvodás tehetségígéretek megmutatkozására az óvoda falain kívül is.

Hingyiné M. Ildikó