Fészek? Hinta? - Fészekhinta száll a Pitypang Tagóvodában

Bár az október borongósan érkezett, a Pitypang Tagóvoda udvarán felállított és a gyermekek által birtokba vett új játszóeszköz avatóceremóniáján minden arcon mosoly ült.

Hisz az elmúlt hónapok alatt napról-napra nyomon követhették az arra járók, miként készül az új élményeket kínáló játszóeszköz, melynek beszerzésére az óvodapedagógusok ötlete nyomán az Örökmozgó Alapítvány és az azt támogató szülők teremtették meg az anyagi keretet. A célzott támogatások „Palintajegy“ megvásárlásával kerültek az alapítvány kasszájába. A kivitelezésben ismét jelentős részt vállalt a Park és Forma Bt., aki kedvezményes munkadíjakkal számolt az álom megvalósításakor. Az építést karbantartóink is folyamatosan pesztrálták.

Divathullámnak tűnik, hogy manapság, a korábbi aggodalmakon túllépve, egyre több intézmény udvarán jelennek meg hinták. Ám ennek a jelségnek nincs köze a divathoz. A tudományos kutatások ugyanis cáfolhatatlanul bebizonyították a hintázás jótékony hatását a kisgyermekek idegrendszerének érési folyamtaira,  mozgás és beszédfejlődésére. Ennek köszönhető, hogy már nem csupán a biatorbágyi óvodák udvarain, de a csoportszobákban és tornaszobákban is elhelyezésre kerülnek különböző típusú hinták.

Az udvari játék biztonságos használatát a gondosan kivitelezett ütéscsillapító burkolat, valamint az óvó nénik lankadatlan figyelme is garantálja majd. A szép új eszköz remélhetőleg megelőlegezi az óvodaudvar folyamatos megújulását is.

 

HMI